Teknik avdelningen

Alla avdelningar är viktiga
I ett företag behövs alla avdelningar. Jag jobbar på serviceavdelningen vilket betyder att vi har koll och ansvar över att alla kunder är nöjda och glada med oss. Till våran avdelning ringer kunder, vi sitter alltså i växeln. Vi tar emot både komplimanger och klagomål som kommer in till företaget. Vi jobbar för kunderna, vi jobbar för att dom ska bli så glada och nöjda som det bara går. Vi löser deras problem!

Säljarna har självklart också en otroligt viktigt roll i företaget eftersom att om vi inte hade dom hade inte vi i serrvicetemet haft våra jobb. Säljarna är primära i ett företags överlevnad eftersom att om ingen säljer in produkten hos kunder så finns det inget för oss andra i företaget att jobba för.

Teknikerna på kontoret kommer med olika it lösningar. Dom löser helt enkelt alla problem. Från att WiFI inte fungerat till något komplicerat i någon kodning någonstans. Jag blir alltid lika imponerad över deras tekniska tänk, speciellt som att jag själv inte är så tekniskt lagd. Den tekniker jag arbetat närmast genom åren har alltid vänt sig till en bok med en orm på när det kommit till frågor han inte riktigt förstått - Ormboken, som jag brukar kalla den. Men oavsett så är det imponerande. Senast så arbetade jag på ett kontor där det fanns en grupp av tekniker på 4. Det är riktigt kul att se hur deras humor är så synkad. De kan stå vid en dator och skratta och säga: "Ha ha ha, ser ni, det är en 1:a där istället för en 0:a..." Och sen står de och skrattar livet ur sig under 10 minuter, allt medans jag står som ett frågeteckan och undrar vad som just hände. Det är tekniker i ett riktigt nötskal. Over and out.